12 oktober

Ik zit op het aanrecht. We gaan zo samen shoppen. Gezellig slenteren in Enschede, ergens lunchen.

En dat alles om te vieren dat we elkaar 1 jaar kennen. Dat we vrienden zijn. Meer niet. Dat hadden we al uitgeprobeerd. Geen-vrienden-zijn ook. Niets werkte, dus werden we maatjes. Zo hoefden we niet uit elkaars leven. En dat kon toch ook prima? De  situatie was duidelijk, voor ons allebei. En het was gewoon leuk.

En dat vieren wij.

Mijn benen wiebelen tegen de keukenkastjes. Hij staat op de drempel, leunt tegen de deurpost  en kijkt naar mij. Wat een mooie ogen, wat een lieve lach, wat een man! Een kriebeltje springt op, mijn maag uit, zo mijn keel in, en weer terug. Een beetje ongebruikelijk bij alleen-maar-vrienden…

Maar het werkt aanstekelijk want ook aan de andere kant is een vuurtje gaan branden. En opeens is ‘andere kant’ heel dichtbij. En vraagt hij om onze vriendschap te beëindigen, om er een eindeloze liefde van te maken!

Vanaf dat moment vieren wij op 12 oktober niet meer de vriendschap, maar de liefde. En vandaag al voor de 10de keer!

Permanent link to this article: http://www.leeslinda.nl/?p=319

2 comments

  • hilde on 12 October 2012 at 18:16
  • Reply

  mooi!!!!!!

  • ingrid on 12 October 2012 at 18:41
  • Reply

  Mooi! Gefeliciteerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.