Waarom zijn jullie niet gestopt bij 2?!

Mijn wat lacherige antwoord op deze veelbetekende vraag: ‘Als één van jullie een ongeluk krijgt, is het zo zielig dat die ander dan alleen is.´

Reactie: ‘Je had hem toch ook in je buik kunnen houden? Op reserve?’

De frustraties groeien mee met hun lange lijven. Tegelijk mag er niets meer van gedeeld worden sinds er twee zich begeven op het stoerdoenerige insta. Foto’s mogen per gratie nog gemaakt maar zeker niet geplaatst worden. Hoe graag ik ook eerlijk wil delen, het mag gewoon niet meer.

Moet ik nu maar doen alsof alles fantastisssch gaat? Volstrekt niet.

Dus ben ik nog meer overgeleverd aan woorden, hetgeen mij redelijk goed af gaat, en wat zeer veilig is gezien hun bedroevende – maar in dit geval voor mij levensreddende – leesgedrag. Natuurlijk weeg ik elke letter, wil ik hen zeker niet tekort doen, en zal ik vooral mijn eigen tekortkomingen etaleren. Mochten ze toch verder komen dan de titel 😉

Zonder al te veel bloot te geven over het wel en vooral wee binnenskamers, geeft de titel in weinig woorden aan dat de drie-eenheid in elk geval niet gevonden kan worden in het BS trio. Jongensgedreven competitiegedrag aangevuld met eveneens jongensgedreven fysieke middelen maken een uitje naar de Apenheul inmiddels totaal overbodig. En niet alleen vanwege de bananen in hun oren. Ze zitten elkaar in de weg, liggen voortdurend op elkaar, irriteren elkaar, beconcurreren elkaar(s vrienden, speelgoed, prestaties, haar, piemel, goede gedrag etc etc) en gek genoeg zijn er vaak toch alleen maar verliezers. Altijd gaat iets of iemand stuk. Vooral dat eerste is erg vervelend;)

Er is geen genade, geen compassie en inmiddels een schat aan verbale munitie waarvan ik voortdurend denk: als ík dat vroeger zei…. (die gedachte moet ik echt een keer deleten, op geen enkele wijze helpend).

Het hoort erbij. Weten we. Daarom hadden we immers drie, vanwege de dynamiek, en dat ze zoveel van elkaar kunnen leren…Thuis leren ze inderdaad hun plek bevechten, hoeven ze geen masker op, mogen ze ontladen en bouwen ze op de basis van onvoorwaardelijke liefde.

Prachtig. Alles voor sterke, zelfstandige, beheerste, sociale en zelfverzekerde mannen waar de maatschappij straks de vruchten van gaat plukken.

Wij bijten nog wel even door de zure appel heen.

Of drie.

 

Permanent link to this article: http://www.leeslinda.nl/?p=1380

1 comment

    • Esther Wissink on 13 September 2018 at 19:07
    • Reply

    Mooi Lin. Goed omschreven. Vooral het stukje 3 is mooi voor de balans . Haha
    En het geïrriteer. En al het andere. Haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.